Showcase

Archieven Thomas

Sunday, 16 August 2015

Ik kocht een paar dagen geleden deze drie dozen met oud papier:

Ik zag dat er brieven en kaarten in zaten en op een envelop zag ik het jaartal 1954, dus ik aarzelde niet.
Het sorteren alleen al is een feest waar ik een halve dag van heb genoten. Ik heb uiteindelijk zes stapels gemaakt: brieven, foto’s, persoonlijke papieren, menukaarten, onpersoonlijk drukwerk en stikkers.
Om met die stikkers te beginnen: de inhoud van de dozen varieerde in ouderdom van negentig tot veertig jaar. De stikkers waren duidelijk het laatste wat er aan deze collectie is toegevoegd. Ik heb zelden zo’n lelijke stikker-collectie gezien. Hier zijn wat dieptepunten:

Ik kocht de dozen in de hoop dat er mooie brieven in zaten. Ik ben nog maar net begonnen met lezen, maar ik heb al aardig wat brieven gelezen die mijn verwachting ruimschoots overtreffen. Het is alleen lastig dat het erg incompleet is, er in verschillende talen wordt gecorrespondeerd en dat ik niet goed snap wat nou precies de verhoudingen zijn tussen de namen die ik in de doos tegenkom. De meeste post is gericht aan een dame die Louise Thomas heet, maar er zitten ook allerlei papieren tussen die van andere mensen zijn. Ik vermoed dat het familie is, maar daar ga ik me de komende dagen grondig in verdiepen.
Wordt vervolgd.

Comments:

Pieter

2015-08-16 21:12:39

De stickervellen beloven niet veel goeds, maar zoals je het zelf al aangeeft, zijn die het dieptepunt. Het kan dus alleen maar beter en mooier worden! Reuze spannend!

Jan Turkenburg

2015-08-17 09:48:55

Ik zie je al bij Wim Brandse zitten om te praten over je roman ‘De drie dozen van Louise Thomas’

Roland Vonk

2015-08-17 10:37:52

Hij is fijn.
En het probleem met veel dingen is niet dat ze lelijk zijn, maar dat ze niet lelijk genoeg zijn.
Deze stickervellen zijn lelijk genoeg om weer leuk te zijn.
Ruimschoots, wat mij betreft.
Ga zo door!

Esther

2015-08-17 17:32:03

Ik herken die schooletiketten uit mijn middelbareschooltijd (jaren ’80): de action sports, surfing en America! Ik had ze zelf of een van mijn vriendinnen.