Showcase

Bloggen

Friday, 14 August 2015

In de week dat mijn schetsboek aan de waslijn hing te drogen, tekende ik op alles wat los en vastzat. Ik had een schrijfblok bij me en dat leverde onder andere deze tekeningen op:

Ik maak dit blog nu bijna negen jaar. Dat betekent dat ik ruim drieduizend keer heb laten zien wat ik heb gevonden of gemaakt. Ik kan niet ontkennen dat ik dat zelf ook wel erg veel vind en dat het de vraag oproept waar ik nou eigenlijk mee bezig ben. Toen ik met dit blog begon, had ik de hoop dat het me roem en geld zou opleveren. Maar na negen jaar is die illusie al lang verdwenen. Ik kan natuurlijk ook niet ontkennen dat ik ijdel ben en graag complimenten krijg, maar ook dat is volgens mij niet de reden waarom ik het doe. Maar waarom dan wel?

Ik heb graag overzicht. Daar om schrijf ik dagboeken, verzamel ik alles wat los en vastzit en bedenk ik voortdurend manieren om mijn leven te ordenen. Het lukt totaal niet, maar dit blog geeft me op een andere manier de moed om het vol te houden. Dit blog wekt de schijn van orde en het wekt ook de schijn dat het allemaal wat voorstelt. Dat vind ik heel prettig. Dat het schijn is en niet echt waar, maakt me niet uit. Het is net als naar een feel good movie kijken. Daarvan weet ik ook dat het niet waar is maar het werkt toch.
Ik bemoei me nooit met discussies over bloggen en ik doe ook geen enkele moeite om mijn blog populairder te maken. Ik heb geen idee hoeveel mensen het lezen, maar sinds mijn webmeester (Arjen!!!) heeft gezorgd dat elke post automatisch op FaceBook verschijnt, krijg ik meer reacties dan ik aankan. Dus ik vrees dat ik er nog wel een paar jaar mee door ga.

Comments:

Roland Vonk

2015-08-14 21:26:01

“Dit blog wekt de schijn van orde en het wekt ook de schijn dat het allemaal wat voorstelt. Dat vind ik heel prettig. Dat het schijn is en niet echt waar, maakt me niet uit.”
Troost je met de gedacht dat alles schijn is, en niks ‘waar’.
Als je iets leuk vindt om te doen, en je er anderen niet al te erg mee hindert, heeft het waarde.
That’s all.

frits

2015-08-14 21:40:42

Helemaal mee eens, Roland. Maar het heeft wel een halve eeuw geduurd voor ik dit echt snapte.

Roland Vonk

2015-08-14 21:53:54

Ik hou van je.

Tineke

2015-08-15 02:22:06

Zó mee eens! En ik ook – houden van!