Showcase

Oud papier

Friday, 28 August 2015

Hoewel ik niet geloof in toeval, geloof ik ook niet in andere mogelijke verklaringen voor de samenloop der omstandigheden. Ik geloof wel dat ik iets essentieels over het hoofd zie in mijn pogingen om het leven te begrijpen. Daarom houd ik van idee├źn als dat het Leven een computersimulaie van een toekomstige beschaving zou zijn: een idee als dit zet alle andere mogelijke verklaringen op de kop en dat vind ik aangenaam. Maar ik vermoed dat dit idee niet gek genoeg is, en dat de waarheid nog veel absurder is.
In ieder geval, nadat ik in Spanje tijdens onze vakantie een aantal kaarten met opgeplakte jurkjes had gevonden, waar ik erg blij mee was, vond ik toevallig deze week een oude jurkjeskaart in een tweedehandswinkel:

Het is wonderlijk omdat ik al jaren op zoek ben naar dit soort kaarten maar er in al die jaren hooguit drie heb gevonden.
Ook vond ik deze labeltjes:

Op zich niks bijzonders, maar wel mooi, oud en niet iets dat ik dagelijks tegenkom.
Ten slotte vond ik dit envelopje:

Als ik het openvouw, blijkt het een mapje met vijftig hele kleine negatieven, niet groter dan een nagel:

Ik kan helaas niet goed zien wat er op de negatieven staat, maar daar kan ik mee leven. Ik vind dit kartonnen envelopje gewoon prachtig. Het is een papieren object dat me dierbaarder is dan veel dingen die ik in musea zie.

Comments: