Showcase

Kaarten

Sunday, 2 August 2015

Na ruim drie weken in Spanje te zijn geweest, ben ik nu weer een dag in Amsterdam. Zoals elk jaar had ik liever gebleven, in de zon, aan een strand, zonder te weten wat er gebeurt buiten de honderd meter die ik persoonlijk meemaak. Geen computer, geen telefoon, geen televisie of radio. Ik heb me, net als voorgaande jaren, voorgenomen me voortaan zo min mogelijk laten meeslepen door wie of wat dan ook. Uit ruime ervaring weet ik hoe moeilijk dat is, maar ik ga het toch weer proberen.
Weinig meegenomen uit Spanje. In Sevilla heb ik een rommelmarkt bezocht waar ik een stapel oude ansichtkaarten kocht. Hier zijn er een paar:

Die rommelmarkt was eigenlijk de enige plek waar ik oud papier ben tegengekomen. Ik heb er ook niet hard naar gezocht. Ik zocht vooral rust en een andere, betere kijk op mijn leven. Hoe is het toch mogelijk dat ik me zo laat gek maken door mijn omgeving? Zolang ik er middenin zit, besef ik het amper, maar als ik er een paar weken uit ben, is het overduidelijk dat het zo is. En waarom? Wat is de winst? Ik heb geen idee. In een van de huizen waar we logeerden zaten veel mieren. Het was onmogelijk om daar na te kijken zonder aan mezelf te moeten denken.
We zaten veel aan het strand. Daar word ik altijd erg gelukkig van. Op de een na laatste dag zaten we ineens aan een strand met geweldige grote golven. Zoals ik me die dag voelde, zo wil me graag de rest van mijn leven voelen.

Comments:

Jon van den Berg

2015-08-02 13:00:03

Volgens mij heb je een prima vakantie achter de rug, incl. de gebruikelijke bespiegelingen. Welkom terug!

Roland Vonk

2015-08-02 21:10:26

Mooi verwoord.

Roland Vonk

2015-08-02 21:10:43

En welkom terug.
Toch.

Tineke

2015-08-03 00:36:20

Oh, die zee!!! Bracht je hem maar mee!! Maar ach… Fijn dat jíj er weer bent!!!

E.

2015-08-05 12:39:57

Herkenbaar, dat van die betere kijk op het eigen leven.

Na een (korte) vakantie, gewoon in NL en deels thuis, waarin ik compleet gelukkig, uitgerust en in balans was, zat ik ‘s maandags zonder directe aanleiding hyperventilerend, uitgeput en met een overspannen gevoel op mijn werk. En het ging niet weg.

Een mysterie, aangezien ik in de drukke periode vóór de vakantie nergens last van had. En tot heldere voornemen was gekomen om de dingen die nu eenmaal gedaan moeten worden voortaan met distantie te verrichten, zonder dat ze mijn wezen zouden beïnvloeden.

Maar de herinnering aan dat heldere gevoel en inzicht is gelukkig gebleven…

Léon Staal

2020-10-26 17:12:47

Is het mogelijk dat ik de ansichtkaarten kan kopen, of spaart u ze zelf?
Hoop van u te horen,

Met vriendelijke groeten,

Leon Staal
l.staal7@upcmail.nl