Showcase

Archieven Thomas (2)

Monday, 17 August 2015

Inmiddels snap ik dat de dozen afkomstig zijn van Louise Thomas. Ze bewaarde van alles, ook papieren en correspondentie van haar ouders. Zij is zelf geboren in de jaren twintig, dus sommige brieven zijn behoorlijk oud. Zoals deze:

De schrijver, P. Emmelot, moet een oudere broer van Louise zijn geweest. Het is een brief die veel vragen oproept. En dat doen veel andere brieven in de doos ook. Vooral de brieven van ene Rob. Van zijn hand zitten er minstens vijftien lange brieven in de dozen en ze zijn zeer goed geschreven. Hier is er eentje:

Ik heb nog niet al zijn brieven aan Louise gelezen, maar ik weet meer dan u en ik kan u verzekeren dat het een fascinerende briefwisseling is geweest.
Ik ben normaal gesproken terughoudend met het verspreiden van persoonlijke gegevens van anderen. Ook bij deze dozen twijfel ik hoe ver ik kan gaan met het publiceren van brieven. Ik zou niet willen dat een na familielid dit allemaal leest en dan niet blij is. Aan de andere kant, dit lag allemaal gewoon in een winkel, ik heb het gekocht en het is zestig jaar oud. En het is echt heel bijzonder materiaal en ik kan me niet voorstellen dat er iemand aanstoot aan zou nemen dat dit geopenbaard wordt.

Comments:

Jan Turkenburg

2015-08-17 19:48:03

Ik heb ze ademloos zitten lezen!

Roland Vonk

2015-08-18 21:57:08

En hoe is dit verdergegaan?
Dat vraag je je af.