Showcase

Archieven Thomas (3)

Tuesday, 18 August 2015

In de dozen van Louise Thomas zaten zo’n veertig menu-kaarten.

Een aantal kaarten zaten er meerdere keren in en door wat informatie bij elkaar op te tellen kwam ik erachter dat Lambert van Sterkenburg iets met dit alles te maken moet hebben. Hij bezat in de jaren vijftig onder andere het Amsterdamse Doelen Hotel en drie hotels in Noordwijk: Het Palace Hotel, Miramar en het Rembrandt Hotel. Lambert van Stekelenburg is in 1973 overleden. Om redenen die ik niet kan verklaren, want er ik heb er tot nu toe geen enkele aanwijzing voor gevonden, heb ik het idee dat Louises brievenvriend Rob familie is van Lambert van Stekelenburg. Rob heeft met Louise in het Doelen Hotel gewerkt.Zijn brieven aan Louise schrijft hij vanuit andere hotels, waar hij naar eigen schrijven werkt om research te doen voor De Baas. Hij noemt hem niet bij naam, maar wel dat ie gierig is en dat hun relatie niet best is.
Volgens mij komen zowel Louise als Rob uit rijke families. Rob schrijft veel over zijn worstelingen om zich los te maken van zijn familie. Hij schrijft zelfs meerdere keren uitgebreid over zijn voornemen om naar Amerika te emigreren zonder zijn familie daarover in te lichten. Louise is de enige die van dit plan weet. Hij reageert ook af en toe op wat Louise hem schrijft. Helaas heb ik die brieven niet, maar ik weet uit de reacties van Rob wel dat ze zich enorm gekooid voelt door haar ouders. In een reactie gaat het over een plan van Louise om zelfmoord te plegen. Rob schrijft dat hij dat erg dom vindt en dat hij erg blij is dat zijn eigen zelfmoordpoging is mislukt.
Ik heb uiteraard naar informatie gezocht op het Internet, maar ik ben daar geen geweldenaar in. Tot nu toe heb ik niks kunnen vinden. Ik zou vooral graag willen weten wat precies de relatie tussen Louise en Rob was en wie Rob was. In theorie zou hij nog kunnen leven; de correspondentie is vooral van midden jaren vijftig en ik denk dat hij toen begin twintig was. Als ik alle brieven heb gelezen kan ik misschien gerichter zoeken.

Comments:

Roland Vonk

2015-08-18 20:59:30

Ik verheug me op deel 4.
Ben je trouwens al eens aan de slag gegaan met die doos brieven van/aan die muzikant van de Holland Amerika Lijn?
Ook intrigerend.

frits

2015-08-18 21:57:15

Na dit project ga ik met die doos aan de slag, Roland!

Roland Vonk

2015-08-18 23:03:01

Is misschien ook wel wat voor de radio.

Tineke

2015-08-18 23:56:14

Leuk! Ga door!