Showcase

Dagboek (3)

Thursday, 13 August 2015

Mijn esoterische logboek dat ik in Spanje bijhield begon met een angst die me net voor de vakantie was overvallen. Ik had een klus gedaan die ik achteraf niet had moeten doen. Dat ik niet in staat ben om zoiets van te voren te weten, en dat mijn leven dus bepaald kan worden door zaken waar ik geen controle over heb, hield me zo erg bezig dat ik wakker van lag.
Het is niet de eerste keer dat ik door een angst werd overvallen die ik dacht al lang niet meer te hebben. Om mijn gedachten weer op een rijtje te krijgen, ben ik gaan schrijven. Wat ik denk is iets heel anders dan wat ik weet. De kunst is om gedachten die niet waar zijn te pareren met kennis die wel waar is. Door te schrijven, lukt dat me meestal beter dan door dit alleen maar in mijn hoofd te doen.
Als snel had ik drie punten opgeschreven die voor mij verwoorden van wat er aan mijn angstige en zorgelijke gedachten ontbrak of verkeerd was:

Door steeds opnieuw vanuit deze drie zinnen mijn gedachten te lijf te gaan, ontstond er langzaam weer rust in mijn hoofd. Maar met de rust verdwenen ook de inzichten die ik op dat moment had. Ik zou dat dagboek nu niet meer kunnen schrijven. Sterker nog: als ik het nu lees, kan ik het amper onthouden.

Comments: