Showcase

Awakening

Sunday, 18 January 2015

Afgelopen donderdag speelde J D McPherson en band in de Melkweg. Hij heeft nog maar een ceedee/elpee uit maar ik vind zowel de muziek als de bandleden indrukwekkend.

Als liefhebber van rock’n’roll muziek heb ik vaak grote moeite met de humorloze macho-attitude die voor veel mensen bij dit soort muziek hoort. Ik wil gewoon vette, bijna-uit-de-bocht vliegende muziek horen, en ik zie niet in waarom iemand daarbij een houding aan zou moeten nemen uit een Arnold Schwarzenegger-film. J D McPherson doet dat gelukkig ook niet. Een van de video’s die op YouTube van hem zijn te vinden begint met een tekst van een fan, die ik zo typerend vond dat ik hem heb geletterd:

Maar goed, u wilt weten hoe het donderdagavond was. Het was een van de beste concerten ooit. Vanaf de eerste seconden ging het op het scherpst van de snede en de concentratie verslapte geen moment. Veel liedjes werden net iets anders gespeeld dan op de elpee en de tekst op stikker die op de elpee zat (“Engineered to restore your fate in rock’n’roll”) werd volledig waar gemaakt.

Ik zag trouwens dat de documentaire “Inside alive” nu in zijn geheel op YouTube staat:

Zelden zo onmiskenbaar bewijs gezien voor het helende effect van muziek. Vooral de scene met een dame die ergens op 55 minuten in beeld komt, vind ik ongelooflijk mooi. En het is zo herkenbaar: na een concert als van J D McPherson ben ik ook een paar dagen een betere versie van mezelf.

Mocht u niet het geduld hebben om de hele elpee van J D te beluisteren en/of mocht u ook niet echt een liefhebber van rock’n’roll zijn, luister dan alstublieft tenminste naar dit ene nummer:

Comments:

Sippy

2015-01-18 12:04:52

Prachtig. Dank voor het delen. Ik had nog nooit van JD.Mc.Pherson gehoord. Maakte indruk.

Arjen

2015-01-18 15:10:42

Hypnotiserende videoclip..