Showcase

Pacific Parc

Wednesday, 21 January 2015

Afgelopen zondag mocht ik Sjef Huurdeman weer bijstaan in het draaien in Pacific Parc. We hadden allebei de dagen ervoor al een hoop muziek om onze oren gehad, maar deze marathon ging er nog vrij makkelijk bij. Er was een feest, dus ook al hadden niet om ons en onze muziekkeuzes gevraagd, het maakte het wel extra leuk.
We hadden dit keer geen thema, alleen maar verrassingen. Ik neem het liefst alleen ceedees mee. Zeven uur draaien is lang en als ik alleen vinyl mee zou nemen zou ik een auto meten regelen. Nu neem ik een stuk tweehonderd zelfgebrande ceedees mee, en dat past keurig in een koffertje op mijn fietsrek. De Pacific Parc sessies gebruik ik als aanleiding om muziek te digitaliseren die ik anders misschien liet lopen. Vooral dingen die op Youtube te horen zijn en nooit zijn uitgebracht op ceedee.

Maar wat mij betreft was de grootste verrassing uit mijn koffertje dit keer een opname van Louis Prima. Ik had eerder die week maar liefst vier elpees van Louis Prima gekocht. Waaronder een elpee uit 1972, “The Prima Generation 72”, waar ik weinig van verwachtte maar die ik voor de zekerheid toch maar meenam. Zo’n vijftien jaar eerder was Louis Prima een fenomeen: ik vind de liedjes die hij in de jaren vijftig opnam al meer dan mijn halve leven goed en ze worden niet minder. U kent ze vast al, maar vooruit, hier is een van mijn favorieten:

In zijn band zaten mensen die ik graag live had gezien, zoasl Sam Butera, zijn saxofonist, die in veel nummers een hoofdrol speelt. De muziek heeft een heleboel ingrediënten die verder nergens zo bij elkaar worden gebracht. Maar in 1972 waren veel van die ingrediënten al lang over tijd, dus toen ik “The Prima Generation 72” op mijn draaitafel legde, verwachtte ik alles behalve dit:

Hoewel er altijd gedoe is over het geluidvolume en er altijd wat is met de apparatuur, draai ik graag met Sjef in Pacific Park op zo’n zondagmiddag. Ik ga steevast naar huis met een lijst platen die ik nog nooit eerder gehoord had en met een paar goeie verhalen. Dit keer ook met een formulier:

Die had iemand daar opgehangen voor het geval er iemand het lef had om een verzoeknummer aan te vragen. In zo’n omgeving is het prettig draaien, dat begrijpt u.

Comments: