Showcase

Spreuken

Wednesday, 7 January 2015

Ik heb een minimale correspondentie met iemand waar ik ooit wat klusjes voor heb gedaan en die onlangs naar Japan is verhuisd. Zijn laatste brief besloot hij met een citaat van Dylan Thomas en dat heb ik vandaag geletterd:

Het is een tekst die ik eigenlijk te moeilijk vind. Ik weet niet of ik snap wat Dylan Thomas bedoelt. De afgelopen uren heb ik daar over na zitten denken. Bedoelt hij dat de liefde die we voelen voor anderen ook blijft bestaan als de drager is verdwenen? Bestaat die liefde buiten de dragers? En is die liefde er dan ook nog als de drager die liefde zelf niet meer voelt?
De tweede spreuk is van Terence McKenna:

Het verhaal achter deze spreuk was dat Terence, die een Jungiaanse fascinatie voor UFO’s had, een keer naar een conferentie over UFO’s ging. In plaats van mensen die nieuwe, originele inzichten over het fenomeen vertelden, ontmoette hij mannen die visitekaartjes in de vorm van een UFO uitdeelden. Dit is een klein voorbeeld van een verschijnsel dat op alle niveaus in onze samenleving speelt. Heel kort door de bocht is het probleem dat elk onderwerp vooral mensen aantrekt die het onderwerp vanuit een verkeerd invalshoek benaderen.
De derde spreuk is ShowCase-bon verzoek:

Het is goed dat ik niet alleen maar spreukenletter die ik zelf uitzoek, anders zou ik een zeer beperkt repertoire hebben.

Comments: