Showcase

Too much stuff

Thursday, 1 January 2015

Eergisteren heb ik E. Geholpen met het opruimen van zijn kantoor. Als uitgever van meer dan een dozijn muziektijdschriften komt daar een enorme hoeveelheid drukwerk en ceedees zijn kantoor binnen. Het is doorgaans niet mijn smaak wat daar ligt, dus dat vergemakkelijkt het opruimen voor mij. Na afloop was er een doos met ceedees die als bijlage bij muziektijdschriften hadden gezeten. Vooral ceedees uit de series “Jazzadelic” en “Jazzism”. Dat zijn verzamelaars met vooral liedjes die de platenmaatschappijen willen promoten, maar met smaak samengesteld. Omdat deze doos in de vuilnisbak dreigde te belanden heb ik hem maar mee naar huis genomen.
Gisteren heb ik er naar zitten luisteren. Ik was opnieuw verbijsterd over hoeveel goede muziek er wordt gemaakt. Omdat ik toch voornamelijk beperk tot wat er op vinyl is uitgebracht, weet ik weinig van wat er tegenwoordig wordt gemaakt. Zo’n doos is daardoor een uiterst aangename ontdekkingstocht. Ik ben een compilatie aan het maken van de interessantste nummers die ik tegenkom. Dat wordt meteen een van de beste compilaties die ik dit jaar zal maken, denk ik.

Eerst wilde ik een Spotify playlist maken, maar van de eerste tien nummers kon ik de helft op Spotify niet vinden, dus dat werd niks. Het zal ook wel aan de zoekmachine van Spotify en mijzelf liggen, want eigenlijk draai ik nog steeds liever een tastbaar ceedeetje dan een mp3tje.

Hee, de beste wensen, lieve lezer!

(En waarschijnlijk zit er geen afbeelding bij dit verhaal omdat ik een probleem heb met het programma waarmee ik plaatjes naar server upload. Zodra mijn webmeester terug is van vakantie hoop ik dat hij met kan helpen om het op te lossen.)

Comments:

Roland Vonk

2015-01-02 22:26:23

Plaatjes (afbeeldingen) galore, hoor.
Ik heb ook een doos van die jazz-verzamel-cd’s.
Of heb ik die nou al weggegeven?
Ach, wat is bezit?

Jimmy Tigges

2015-01-03 02:44:28

Gelukkig is er ook een hele hoop slechte muziek, anders zouden we veel te veel missen.

Roland Vonk

2015-01-03 11:30:14

Het probleem van vrij veel muziek is niet dat die te slecht is om interessant te zijn, maar dat die juist niet slecht genoeg is.