Showcase

Ouderdom

Tuesday, 6 January 2015

Ik ga steeds schever tekenen en schrijven. Omdat ik dat al een paar jaar merk, probeer ik het te compenseren, maar het wordt alleen maar erger. Alle tekeningen en letteringen hellen over naar links. Door de scan een paar graden te draaien ziet u het meestal niet, maar ik wel. Het is volgens mij een onderdeel van het verouderingsproces. Het is vergelijkbaar met hoe je manier van lopen verandert als je ouder wordt. In begin zou je het nog kunnen compenseren, maar het is een kansloze onderneming.
Ik denk bijna dagelijks na over mijn verouderingsproces. Ik voel er niks voor om te proberen het te camoufleren of te compenseren. Ik wil die gifbeker gewoon tot de bodem leeg drinken. Maar het lastige is dat het proces onvoorspelbaar is. Ik wordt geconfronteerd met veranderingen waar ik nog nooit over nagedacht heb. Alles wat ik heb bedacht over oud worden, is gebaseerd op wat ik zag bij anderen. Dat blijkt totaal niet te lijken op wat ik zelf ervaar, al snap ik nu wel dat wat ik bij anderen zag te maken heeft met wat ik nu zelf aan den lijve ondervind.
De vier spreuken van vandaag hebben toevallig allemaal iets te maken met ouder worden.

En over dit onderwerp is het laatste woord nog niet gezegd!

Comments:

Jon van den Berg

2015-01-06 20:08:21

Your character is what you really are, while your reputation is merely what others think you are

sjef huurdeman

2015-01-06 20:38:11

Het gaat natuurlijk om de fraaie letters en dit soort tekstjes moeten niet te lang zijn, maar bij mijn tekstje hoort nog een hoopvolle aanvulling: ‘….daarom moet je door blijven drinken!’

Roland Vonk

2015-01-07 13:09:05

Hij is fijn.