Showcase

Suryalisme, mode en voetbalstadionschlagers

Tuesday, 3 November 2009

Met onze kinderen heb ik de afspraak dat ik de helft meebetaal als ze een ceedee willen kopen. Ceedees zijn veel te duur voor kinderen, zeker als ze alles voor niets kunnen downloaden. Ik verbaas me erover dat onze zoon (15), met zo weinig geld te besteden, nog steeds ceedees koopt. Ik vraag me af of ik dat zou doen als ik 15 was.
Vandaag liet hij me een videoclip zien van een lied dat op een ceedee staat die hij graag wil hebben. Het is van een rapper die Surya heet en ik vind het geweldig:

.
Verder staat Harrie (“Herman voor zaken, Harrie voor vrienden”) Berkhout in de mode-rubriek ”Mijn stijl” van de Volkskrant-bijlage:

In diezelfde Volkskrant staat ook de rubriek van Bart Jungmann, die deze week over voetbalstadionschlagers schrijft:

……………………………………
Het raadsel van de voetbalstadionschlagers wordt steeds groter. Er moeten toch nog mensen leven die destijds in de voetbalstadions veranantwoordelijk waren voor het draiien van de reclameliedjes? En waar zijn de administraties, speellijsten en correspondenties over die liedjes? En waar zijn de leidjes/plaatjes/banden gebleven? De ceedee-box met voetbalstadionschlagers laat dus nog even op zich wachten.
Hier zijn drie Zeezender-reclames. Welke zeezender-reclames ook in stadions werden gedraaid, is vooralsnog ook nog een raadsel.

.
Runner

.
Smoking

.
Caballero

Comments: