Showcase

Glans en gloed

Saturday, 5 November 2011

Een fraai reclameboek is het door Nillmij uitgegeven “Glans en gloed (uit donkere diepten)”. Het boek is geschreven door mevrouw B. Midderigh-Bokhorst en de illustraties maakten ze in samenwerking met haar man, J.J.Midderigh.

Het is een boek met losse plaatjes, en in mijn exemplaar zitten ze allemaal keurig op hun plaats. Er staan ook zwartwit tekeningen in, en de tekst is interessant, het is gewoon een heel goed boek.
Zo ziet een gemiddelde bladzijde eruit:

De meeste kleurenplaatjes zijn kleine tekeningen van ruwe edelstenen, maar er staan ook een paar grote platen in. En die zijn te mooi om niet te laten zien:

Ik heb in een science fiction verhaalooit gezen dat kristallen levende wezens zouden zijn. Ze groeien alleen heel langzaam, wat op zich niet erg is want ze zijn onsterfelijk.
Kristallen zijn wonderlijke fenomenen, waarvan veel nog niet bekend is. Sinds het begin van de geschiedenis is de mens geobsedeerd door edelstenen en kristallen. Maar vreemd genoeg hadden ze heel lang alleen een decoratieve functie. Pas vrij kort geleden werd ontdekt dat ze kunnen worden ze gebruikt om radio’s mee te bouwen en om zagen en boren mee te maken; tegenwoordig zitten er kunstmatige gemaakte kristallen in alle digitale apparatuur. Maar ik vermoed dat er nog veel meer en veel interssantere toepassingen van deze aardproducten zijn. Die zijn aan ons kennelijk nog niet besteed, maar in de toekomst kunnen onze kinderen misschien ontdekken wat er allemaal met edelstenen en kristallen gedaan kan worden.
Het toeval wil dat ik gisteren een stukje schreef over De Ark en dat ik vanochtend Nassim Haramein in een lezing hoorde vertellen dat hij denkt dat de ark (niet die van Noah, maar die andere Ark, meestal de “Ark des Verbonds” genoemd) een kristal is. Wordt vervolgd!

Comments: