Showcase

Scheelbeek (2)

Monday, 21 November 2011

Zoals ik een paar dagen geleden schreef, kocht ik een map met knipsels en tekeningen:

De papieren die erin zaten waren niet van één persoon, maar wel van één familie, Scheelbeek. Er zitten vooral tekeningen in van P.A.J. Scheelbeek, die hij waarschijnlijk als kind heeft gemaakt, al weet ik dat natuurlijk niet zeker. Hier zijn er een paar:

Er zaten ook tekeningen van Zus Scheelbeek in de map. Ik weet natuurlijk niet wie dat is, maar naar mijn idee was ze de beste tekenaar van de famlie:

Zoals ik al schreef, is P.A.J. Scheelbeek later architect geworden. Er zit één complete blauwdruk in de map:

P.A.J. Scheelbeek maakte kennelijk ook reclame-tekeningen. Er zat er helaas ook maar eentje in de map:

De meeste van de tekeningen van P.A.J. Scheelbeek zijn tekeningen van gebouwen. Ik weet niet wanneer hij die heeft gemaakt. Sommigen zien er kindelijk uit, maar andere lijken bedoeld te zijn om gedrukt te worden.Ze zijn niet gedatterd, maar het is volgens mij allemaal uit de jaren veertig. Aanvankelijk was ik niet erg onder de indruk van de inhoud van deze map, maar toen ik er op inzoomde begon het toch de moeite waard te worden. Ik heb alles wat toonbaar is en niet uit elkaar viel onder de scanner gelegd.

Comments:

Mieke Krijger

2012-01-05 22:37:31

Ben reuzebenieuwd naar de map omdat scheelbeek de architect was van een theater in de Jordaan.
Zit er iets in de map dat betrekking heeft op de Jordaan.
groet
Mieke 020 6244 695

M Scheelbeek

2016-01-01 22:55:52

Beste Mieke,

Bij toeval kom ik dit tegen op internet PAJ Scheelbeek was de opa van mijn vader E Scheelbeek. Ook Architect. Heel appart om dit te zien mooi zelfs ik probeer deze week contact met u op te nemen.

Met vriendelijke groet,
Michel Scheelbeek