Showcase

Pen

Tuesday, 22 November 2011

Deze pen wordt tegenwoordig weer verkocht bij Het Kruitvat (0.99) en Intertoys (0.49):

Als kind had ik diverse van deze meer-kleuren-ballpoints. Volgens mij kreeg ik ze ook wel op de kermis, maar of dat een betrouwbare herinnering is, zou ik betwijfelen als ik u was.
Zo ziet de inkt eruit:

Er waren ook pennen met slechts vier kleuren, en die waren van metaal en niet rond maar achthoekig.
Ik heb in mijn leven een onwaarschijnlijke hoeveelheid schrijfwaren gekregen, gekocht, gebruikt en weggegooid. Ik probeer al jaren zo min mogelijk meer aan te schaffen omdat ik genoeg heb voor de rest van mijn leven, maar dat lukt niet echt omdat er steeds betere schrijfwaren gemaakt worden. De kleurpotloden en stiften waar ik als kind mee heb getekend zijn niet te vergeleken met het materiaal waar onze kinderen mee tekenen.
Ik behoor tot de laatste generatie die op de lagere school met een kroontjespen heeft leren schrijven. De inkt zat in een potje in de tafel en elk half jaar kreeg je een nieuwe inktlap. Ik heb een armzalige geheugen voor belangrijke dingen, maar die kroontjespennen en die inktplappen herinner me heel goed. Wat ik ermee schreef of tekende weet ik niet meer, maar hoe ze voelden en hoe ze eruit zagen wel.
In de derde klas mocht ik met een balpen schrijven. Dat vond ik in het begin leuk, maar ik ben nooit een groot liefhebber van balpennen geweest. De meerkleurenpen vond ik een fascinerend apparaat, maar ik zal hem niet veel gebruikt hebben.

De laatste maanden heb ik veel brieven geschreven. Dat ben ik van plan de rest van mijn leven te blijven doen. Ik heb er in het verleden in dit blog wel eens iets over geschreven, en ook wel iets van laten zien. Het voelt vreemd om in deze tijd brieven te schrijven. Maar het aardige van brieven is dat het één-op-één is. De moeite nemen om voor één persoon een brief te schrijven is precies wat ik er zo interessant aan vind. Daar kan geen FaceBook tegenop. Mocht u zin hebben in een correspondentie, just ask.

Comments:

jan

2011-11-23 17:48:38

bij deze ;-)

maria welling

2011-12-07 23:29:33

dat is nooit weg