Showcase

Seasick Steve

Monday, 14 November 2011

Seasick Steve

Ik houd van muziek en vooral van liedjes, en dat doen heel veel mensen, maar in de loop der jaren heb ik begrepen dat er nogal wat verschillende manieren zijn om van muziek te houden. Ik houd vooral van de groove and vibe van liedjes. Ik weet meestal al na een paar seconden of ik een liedje goed vind of niet, dus de tekst en de opbouw zijn voor mij van minder belang.
Techniek is ook van ondergeschikt belang voor mij. Zowel over de techniek van de muzikanten als de geluidskwaliteit van de opname heb ik zelden wat te klagen. Het gaat om de energie en het gevoel dat er in een liedje zit. Groove, vibe, energie en gevoel zijn vage termen, maar ik weet niks beters.
Ik heb weinig met liedjes waarin de muzikanten en met name de zangers hun ego niet kunnen loslaten. Als er teveel ego in de opname blijft hangen, kom ik meestal niet in het liedje omdat ik wordt afgeleid. Je moet soms een flink ego hebben om liedjes te kunnen schrijven en op een podium te kunnen staan, maar in het proces moet dat ego toch opzij, vind ik.
Ik schrijf zelden over dit onderwerp omdat ik het al snel zo’n vaag gezwets vind. Hier is een video die meer zegt dan ik zou kunnen met woorden. Het is een opname van Seasick Steve, die niet alleen alles belichaamt wat ik goed vind aan muziek,maar die ook nog eens als mens diepe indruk op mij maakt.

Comments: