Showcase

Komkommers (1)

Saturday, 16 July 2011

Onlangs fietste ik naar een afspraak en zag een schilderij bij het vuilnis liggen. Het is gemaakt door Alfred Calkoen in 1959. dat staat er op de achterkant op geschilderd. Ik vind het geen mooi schilderij, maar een gegeven paard moet je niet in z’n bek kijken. In middels hangt het bij Dirk Koorn aan de muur. Die was zo dom om net even te lang naar het schilderij te kijken, toen ik het op het dressoir had gezet, halverwege het gat van de deur, terug op weg naar het vuilnis.
Ik denk er vaak aan om een blog te beginnen over alles wat ik straat vind. Dat zou een mooi excuus zijn om alles ook daadwerkelijk mee naar huis te nemen, want doe ik nu nog niet. Het blijft onvoorstelbaar wat er allemaal op straat ligt. En ik doe geen moeite: ik trek geen vuilniszakken open, ik loop er geen meter voor om, ik kom vaak dagen niet op straat. En dan nog, het is teveel om op te noemen!
Een paar dagen later vond ik een ander schilderij op straat.
Ik denk dat iemand alleen maar even zijn penseel heeft geprobeerd, maar ik vind het sowieso leuk om dingen op straat te vinden, en dit heeft wel iets in mijn ogen. Het lijkt een landschap met een molen, maar dat kan natuurlijk ook mijn verbeelding zijn.

Deze video moest ik onlangs van mijn broer bekijken:

En Marijn van der Waa attendeerde me via FaceBook op deze video:

Comments: