Showcase

Uilmobile

Thursday, 21 July 2011

Dirk Koorn kwam langs met een tas vol verrassingen. Onder in de tas zat deze cartoon van mezelf, die Dirk een beetje had aangepast:

Ik mocht een aantal boeken van hem lenen, waaronder dit boek van Hans Aarsman:

Hans Aarsman is een beelddetective en ik lees de verslagen van zijn onderzoeken graag. Zijn rubriek in De Volkskrant was één van de argumenten om geen abonnement op het NRC te nemen. Uiteindelijk heb ik dat onlangs toch gedaan, zodat ik de rubriek niet meer elke week lees. Gelukkig verschijnt de rubriek ook in boekvorm en is er Dirk die me dat boek wil lenen.
Ook in de zak van Dirk zat dit souvenir singeltje. Een flexi-plaatje uit Joegoslavie:

Ik heb nog niet veel geschreven over het verschijnsel souvenir-singel, maar dat moet binnenkort maar eens gebeuren. Alleen al van Dirk heb ik er zeker vijf gekregen en er moeten er wereldwijd duizenden zijn gemaakt.
Het hoogtepunt in de goed gevulde tas is de “Uilmobile”:

Hoewel geen reclame-boekje gaat dit ding gewoon mee in het boek dat ik (niet) ga schrijven. Je kreeg de mobile cadeau bij aanschaf van drie zakjes soep. De Fabeltjeskrant-dieren zijn al voorgestanst en hangen half los in het papier, maar gezien het feit dat dit prachtige ding ruim veertig jaar geleden is gemaakt, mag het een wonder heten dat het nog compleet is.

Comments:

Jan

2011-07-23 11:27:59

Oja, deze kan ik me nog goed herinneren.