Showcase

Moskou

Monday, 4 July 2011

Af en toe kom ik oud papier tegen waarvan me niet meteen duidelijk is wat het nou precies is, maar dat ik graag koop als het minder kost dan een kop koffie. Zoals dit pakketje:

Het is een folder, een kaart en een tijdschriftje, allemaal over Moskou en uit 1965.

De folder is het minst interessant:

De kaart is het fraaist:

Als je hem openvouwt, zijn er drie kaarten te zien. Ik kan niet alles scannen (te groot), maar dit geeft een indruk van dit grafisch vakwerk uit het Oostblok:

Het tijdschift is Franstalige propaganda over Rusland:

De foto op de achterkant is het grafische hoogtepunt van het tijdschrift, dat verder voornamelijk zwartwit foto’s van soldaten en Russiche hotemetoten bevat:

Maar wat ik leuk vind aan dit soort ogenschijnlijk totaal oninterssante oude papier is dat als je er maar lang genoeg op inzoomt, het steeds interessanter wordt. En dan bedoel ik niet eens het artikel over de plasma motor, maar bijvoorbeeld de advertentie voor postzegels op de voorlaatste bladzijde:

De tekeningen van de dieren op de postzegels zijn die kop koffie dik waard!

Comments:

Pieter

2011-07-04 20:59:17

Hé, die postzegel met de ijsbeer heb ik in het echt (nou ja, eigenlijk is-tie van Marly, maar ik heb mezelf aangesteld als de curator van de postzegelverzamelingen in dit huis). De andere dierenpostzegels uit de serie zijn minstens net zo mooi. Die zie ik nu voor het eerst.