Showcase

FaceBook (14)

Sunday, 2 October 2011

Eric Heuvel heeft op zijn profielfoto’s een zonnebril op en lijkt in mijn ogen anders dan hoe ik hem zie als ik hem ontmoet. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, ik heb geen visueel geheugen ik kan van vrijwel niets onthouden hoe het eruit ziet, laat staan van een gezicht. Ik weet vaak niet eens of iemand een bril heeft!

Onder mijn FaceBook vrienden bevonden zich een aantal mensen uit de buurt. Die zie ik dus regelmatig op straat en op feestjes. Gelukkig lezen ze dit blog niet! De tekening van Franziska Minnema lijkt wel een beetje, maar ze lijkt op de tekening vooral op haar zoon. En dat is dan wel weer goed, want die lijkt op haar. Maar het blijft een matig geslaagd portret.

Een schrale troost voor Franziska is dat het portret van Carolijn van Dam nog veel slechter is. Carolijn heeft een perfect gezicht, en dat is altijd lastig tekenen. Ze ziet er nu uit als herstellende van een ernstige ziekte.

Gerdie Marian Wink heeft iets jongensachtigs, maar ze is van top tot teen vrouwelijk.. Op mijn tekening lijkt ze op een man, en wat ik doe om haar meer te laten lijken, het lukt niet. Niet alleen krijg ik het vrouwelijke er niet in, de mond lijkt ook niet.

Elise Reynolds had ik al eerder getekend en dat portret was best okee. Deze lijkt iets minder, maar het is een mooiere tekening.

Comments: