Showcase

Plantsoenen

Friday, 7 October 2011

Ik houd heel erg van verwaarloosde plantsoenen. Het liefst met veel bemoste stenen, een verweerd bankje, trappetjes en een verroest hek met daarachter een vijvertje. Als kind speelde ik graag in dit soort plantsoenen. Ik herinner me er een paar, vooral bij mijn oma in Amstelveen. Eentje bestaat nog steeds, al wordt het tegenwoordig helaas beter onderhouden dan vroeger.
Ik heb op het moment een schilderklus in de Churchilllaan: twee etages opknappen. Voornamelijk schilderen, maar ook wat stuc en reparatiewerk. Dat is een week of drie werk, en ik fiets elke dag langs een klein plantsoentje. Geen trappetjes en geen vijver, maar toch: erlangs fietsen is elke dag twee keer een klein feestje.
Ik heb geprobeerd om het ideale plantsoen te te tekenen, maar dat lukte niet. Als ik de hele dag sta te klussen, ben ik ‘s avonds soms te moe om aan mijn bureau nog een keer te exploderen. Die tekening houdt u tegoed. Wel heb ik vanavond een derde ontwerp van een van de oude sigarettenverpakkingen nagetekend:

En daar zult het voor vandaag mee moeten doen.

Comments:

aris

2011-10-07 20:09:58

Dag Frits,

Hier wat nieuwe inspiratie ;-)
http://www.boston.com/bigpicture/2011/10/nikon_small_world_photomicrogr.html