Showcase

FaceBook (15)

Monday, 3 October 2011

Ingrid Huijsman is volgens mij ooit FaceBook vriendin geworden naar aanleiding van het artikel over dit project in de VPRO gids. Ik heb haar gewaarschuwd dat het wel eens verkeerd kan uitpakken!

Michiel de Jong heeft een gezicht met een paar hele typische trekjes, maar het lukt me niet om die echt goed te vangen in lijnen. De tekening lijkt wel, maar het zou veel beter kunnen. Misschien wil Michiel dat zelf even doen; hij is een van de beste striptekenaars die ik ken!

Ik heb één Finse FaceBook vriend, Juanne Thomas, en ik weet niet meer waarom hij mijn vriend werd. Onlangs was hij jarig, en dat is een mooie gelegenheid om een portret te maken. Ik twijfelde of ik wel de goeie persoon koos; op zijn profielfoto’s staan vooral andere mensen. Maar hij was het, en was blij met de tekening.

Als een portret echt niet lukt, zijn er altijd nog truukjes. Zoals zoveel mogelijk details weglaten. Dat heb ik gedaan bij Willem Vleeschouwer. Die heb ik al tien keer getekend en ik kwam er niet uit. Door hem bijna als een klare lijn stripfiguur te tekenen lijkt hij er meer op dan op alle andere tekeningen. Blijft de vraag waarom hij zo moeilijk te tekenen is.

Hetzelfde geldt voor Milan Hulsing. Misschien ken ik sommige mensen te goed? Milan heb ik uiteindelijk nagetekend van een hele oude foto, waarop hij minstens tien jaar jonger is dan hij inmiddels is.

Comments: