Showcase

Parlandos

Thursday, 6 October 2011

Onlangs was ik op een feestje en kreeg daar twee ceedeetjes van The Parlandos. Enkele bandleden waren ook aanwezig en ik bleek er een paar te kennen, zonder te weten dat ze Parlandos waren. Sterker nog, ik wist tot voor kort niet eens dat er Parlandos bestonden.

Het blijken toffe ceedees: instrumentale gitaartunes met precies de goeie dosis exotica, Las Vegas Grind, spy-fi en andere invloeden die dit soort muziek aantrekkelijk maken. En eigen nummers!
Hier is het openingsnummer van de ceedeee “Camping Jazz”, Alcatraz:

Het is raar dat ik de Parlandos niet eerder heb ontdekt: dit zijn ceedees die ik een paar jaar geleden gewoon gekocht zou hebben. Maar sinds Forever Changes niet meer bestaat, kom ik weinig meer in platenwinkels. Maar het leven is wat dat betreft goed geregeld: je gaat een keer naar een feestje en je krijgt twee ceedees cadeau.
De man die het feestje gaf, Eric van der Heiden, deed de vormgeving van de ceedees. En de illustraties. Hoewel ik verwacht dat u na lezing van dit lovende verhaal meteen zelf de twee ceedees gaat bestellen ( hier ), wil ik u één van die illustraties niet onthouden:

Comments:

Eric

2011-10-08 10:47:37

Wat leuk Frits!
Groet!